Hogyan nézzünk szembe a COVID-19 okozta stresszel? – Tippek a szorongás leküzdéséhez

A COVID-19 világjárvány nemcsak az emberek fizikai jóllétét befolyásolja, a mentális egészségre is hatással van. Függetlenül attól, hogy Ön már tapasztalt szorongást a múltban, vagy mindeddig szerencsésen elkerülte azt, a jelenlegi helyzet is rávilágít arra, hogy adódhatnak szorongást kiváltó helyzetek az életünkben.

A folyamatos aggódás a saját és szeretteink egészsége érdekében, a munkahely elvesztésétől való félelem, a biztonságos munkavégzés nehézségei, a mindennapi életünkben bekövetkező változások – mind-mind olyan tényezők, amelyek következtében a szorongás valódi, komoly probléma, amely jelenleg milliókat érint például az Egyesült Királyságban is.

Annak reményében, hogy minél előbb megtalálják a vakcinát, itt van néhány tipp, amely az Ön segítségére lehet a szorongás feloldásában, amíg a világ újra visszaáll majd a normális kerékvágásba.  Ezek segíthetnek elkerülni a szorongás súlyossá válását, ami az életminőség rosszabbodásához vezethet.

Fordítsa figyelmét a CBD-olajra

Kiváló kiindulási pont lehet utánaolvasni a CBD-olajnak és a termék szorongásra gyakorolt hatásainak. A CBD-olaj felhasználása szorongásos tünetek enyhítésére nem újdonság, de minden bizonnyal gyakrabban idézett gyógymód az elmúlt néhány évben.

A jó hír, hogy valóban utánanézhet az adatoknak. Különösen két állatkísérletet ajánlanánk, amelyeket az amerikai Nemzeti Drogellenes Intézet végzett a generalizált szorongásos rendellenességgel (GAD) kapcsolatban. Mindkét kutatás megállapította, hogy a CBD-olaj használata segíthet a stressz csökkentésében. Természetesen sok más tanulmányra is hivatkozhatnánk, amelyek célja a CBD szorongásra gyakorolt hatásainak megismerése.

A CBD-olaj különféle formákban megtalálható, sokoldalú lehetőségeket biztosítva a fogyasztók számára. Választhat a kapszulák és a tinktúrák közül, így biztos lehet benne, hogy azt a terméket választja, amely az Ön igényeihez, panaszaihoz mérten a legmegfelelőbb. Mi megbízható és biztonságos termékek forgalmazására összpontosítunk, amelyeket már mind kipróbáltak és teszteltek. A szorongásra szánt összes CBD-olaj organikus eredetű, vegyi anyagok, növényvédő szerek vagy nehézfémek hozzáadása nélkül, így tudhatja, hogy tiszta terméket használ.

Vezessen be egészséges életmódbeli szokásokat

A stressz és a szorongás ördögi körhöz vezethet a szokások szempontjából is. Ha szorongástól szenved, akkor lehetséges, hogy a normálisnál többet, vagy kevesebbet alszik és/vagy eszik, és valószínűleg mindenféle testmozgás kikerült a napi rutinjából.

Itt a megfelelő pillanat, hogy elhatározza, hogy itt az ideje, hogy újra bevezesse az egészséges szokásokat napi rutinjába, mivel ezek mélyrehatóan befolyásolják testi és szellemi jóllétét. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, az egészséges, kiegyensúlyozott étkezés és a mindennapi testmozgás hozzájárulhat a jobb közérzethez.

Ha nehezére esik betartania ezeket a szokásokat, akkor segíthet, hogyha naplót vezet. Felvezetheti, mit eszik és iszik, mennyit aludt, és milyen fizikai tevékenységet végzett az egyes napokon. Vannak olyan alkalmazások és okosórák, amelyek megkönnyíthetik a naplózást és a nyomon követést.

Kezdje el tudatosan megfigyelni a gondolkodását

Ezekben a bizonytalan időkben nagyon könnyen magával ragadják az embert a negatív gondolatok. Ilyenkor Önnel is megeshet, hogy mindenben a rosszat találja meg, az ismeretlenre és a stresszre összpontosít, és nem találja kiutat. Szóval, hogyan kerülhet ki ebből a körforgásból? Érdemes lehet egyszerre csak egy félelmet „kiválasztani”, és tényleg átgondolni azt, megkérdőjelezni annak érvényességét. Kérdezze meg önmagától, mennyire tudja irányítani ezt a félelmet.

A cél az, hogy elkezdjük boncolgatni ezeket a negatív gondolatokat, hogy a negatívumokat pozitívumokká alakítsuk, és valóban megváltoztassuk a szemléletünket az adott helyzetet illetően.

Meditáció és mély légzés

A szorongás néha teljesen váratlanul jön, és nagyon súlyos is lehet. Jó, ha van egy tervünk erre az esetre arra nézve, hogy hogyan kezeljük a hirtelen adódó helyzetet. A meditáció és/vagy a légzésgyakorlatok segítenek lelassítani a testet, megnyugtatni az elmét, és visszaállítani a szívritmust a normál szintre.

Gyakorlásra van szükség ezeknek a módszereknek a tökéletesítéséhez, ezért fordítson egy kis időt a kipróbálásukra, és arra, hogy megtalálja, mely gyakorlatok működnek az Ön számára legjobban.

Ne hagyja, hogy a szorongás kerekedjen felül a COVID-19 miatt

Az első számú dolog, amelyet szem előtt kell tartani, az, hogy a szorongás és a stressz figyelmen kívül hagyása nem egészséges megoldás. Igyekeznünk kell a saját kezünkbe venni a dolgokat, még a COVID-19 idején is, hogy ne hatalmasodjon el rajtunk a szorongás, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy beszélnünk kell az orvosunkkal vagy egy mentálhigiénés szakemberrel.

További blog cikkek